Foto: Igor Corbeau

Hoe vier je Kerst, het feest van het licht, in een donkere tijd? In een tijd met allerlei beperkingen, waarin het moeilijk is om de moed erin te houden? Er is een oude wijsheid die we juist nu goed kunnen gebruiken. Het is een verhaal dat vertelt dat de kracht van het licht niet zit in het grote of het vele. Het is juist dat ene kleine lichtje dat het verschil maakt. Steek maar eens één kaarsje aan in een donkere kamer, en je ziet hoe groot het effect is.

 

Op deze kerstpagina vindt u lichtpuntjes uit Meander. Hilde Schouls, ergotherapeut in dit ziekenhuis én sopraan, verzorgde samen met pianist Rienk Bakker een kerstconcert. Er kon geen publiek bij zijn, maar het werd wel opgenomen en is hier te zien en te horen. Daarnaast zingen nog meer medewerkers van Meander u toe. Zij zongen thuis hun stem in, en al deze stemmen zijn later samengebracht in het Virtuele Meander Kerstkoor. Wilt u zelf voor een lichtpuntje zorgen? Steek dan onder aan deze pagina symbolisch een lichtje aan en deel uw kerstwens. 

Kerstconcert in Meander 2021

Rienk:
Rienk Bakker is musicus van beroep. Hij dirigeert diverse koren, is organist en pianist en begeleidt individuele zangers.
Voor meer informatie: www.rienkbakker.nl 

Hilde:
Hilde Schouls is als ergotherapeut in Meander Medisch Centrum werkzaam op de afdeling revalidatie-geneeskunde en neurologie. Daarnaast is zij klassiek zangeres. Van jongs af aan is zingen belangrijk voor haar en sinds haar 23ste jaar volgt zij lessen in klassieke zang, op dit moment bij Henriette Feith te Amersfoort. Hilde voelt zich thuis in allerlei stijlen klassieke muziek, van renaissance tot hedendaags. Een aantal jaar geleden heeft zij ervoor gekozen om zich verder te ontwikkelen in solo-zang, en hier haar werk van te maken, naast haar werk als ergotherapeut (zie www.hildeschouls.nl).

Virtueel Kerstkoor met medewerkers van Meander

Het is een jarenlange traditie: een gelegenheidskoor van medewerkers van Meander dat in alle vroegte van kerstochtend langs de afdelingen gaat om kerstliedjes te zingen voor patiënten en medewerkers. Door Covid en de maatregelen kan dit dit jaar helaas niet doorgaan. Om de traditie toch in ere te houden presenteren we dit jaar het virtuele Meanderkerstkoor. Thuis door ieder afzonderlijk ingezongen en hier samengebracht op dit Rustpunt om kerst te laten klinken voor wie het maar horen wil. Merry Christmas!

Steek een lichtje aan en laat een Kerstwens achter

 • een kaarsje voor alle medewerkers

  - Roel Peut

 • Voor compassie, verdraagzaamheid, rust en liefde. ❤️

  - Monique

 • Lieve mensen, Een lichtje als bemoediging voor jullie. Voor alle harde werken. Voor het steeds maar weer volhouden. Voor die momenten dat dat niet lukt, niet kan en niet meer wil. Voor uitzicht uit deze lange crisis. En als teken van onze steun voor jullie. We zijn maar wat blij met alles wat jullie doen om de zorg zo goed mogelijk draaiende te houden. Zonder jullie zouden we niet kunnen. Bedankt, en we wensen je zegen toe: deze dagen, in je werk, en voor wat je bezighoudt en wie je lief is. Wijkgemeente De Hoeksteen, Amersfoort

  - Wijkgemeente De Hoeksteen (Schothorst)

  Alle medewerkers in het ziekenhuis
 • Liefs
  Elise