Openingsconcert Rustpunt

Beluister een concert

Foto: Igor Corbeau

Het cultureel-sociale uitje van het kwartaal dat je niet wilt missen. Vier laagdrempelige, informele vioolconcerten van hoog niveau, intiem en gezellig in de meest sfeervolle zalen van Amersfoort. Een klein uur vol korte contrastvolle stukken in wisselende stijlen.

Iedere editie spelen we muziekstukken in een bepaald thema en in een andere muzikale samenstelling.

 

 

Rossi Ovtcharova & Friends

Classic Friday Night Lente editie 21 april 2023

Op vrijdag 21 april vindt de lente editie van mijn Classic Friday Night reeks plaats. Deze keer een dromerig programma met de meest geliefde werken van Saint-Saëns, Debussy, Satie, Fauré & meer. Mijn muzikale gast is dit keer de populaire Amersfoortse harpiste Judith Jamin

Laat je vervoeren door de sferen van de Franse salon van begin 1900. De viool en harp is niet de meest voor de hand liggende combinatie maar het schept een delicaat en magische klank vergeleken met de meer traditionelere ensembles. Af en toe worden de dromerige sferen opgeschud door een zwierige tango van Piazzolla en een paar stukken met een Oosters tintje.

In verband met een bruiloft in de Observant starten wij deze keer een uurtje later.

Gezusters Ovtcharova & Gebroeders Stam: ‘Intimate Pages’ – favourite string quartets

Classic Friday Night 3 februari 2023

Het strijkkwartet is door de eeuwen heen de ultieme uitdaging voor elke componist geweest en tegelijk het veld van zijn meest intieme en  gedurfde creatieve ideeën. Voor dit concert hebben we een selectie van de meest ontroerende delen uit de strijkkwartetten van maar liefst 9 verschillende componisten. Van Schubert tot Gershwin en van Puccini tot Dvorak. Wat deze werken met elkaar verbindt is de zoektocht naar de intiemste en meest diepe persoonlijke uiting van een mens in klanken. Met als resultaat pure schoonheid.

In de winterse maanden, waar we ons schrap zetten om de kou en het schrale weer door te komen is dit programma net een balsem voor de oren en verbeelding. Mijn muzikale gasten zijn dit keer leden van mijn familie – Mijn zus Rada, haar man Emlyn en zijn  broer Willem. Zij vormen samen het Ysaye Strijktrio en zijn de  oprichters van het New European Ensemble.

Rossi Ovtcharova & Friends

Classic Friday Night

Terwijl buiten de wind door de vallende blaadjes suist klinken binnen de heerlijke warme klanken van de vervlogen zomer. Op het programma staan werken van Italiaanse, Spaanse en Griekse componisten, allemaal zonnig en kleurrijk, in deze dagen - een heerlijke nostalgische verzuchting naar de mediterrane zwoele nachten en heerlijke warme dagen.

Speciaal voor deze allereerste editie van Classic Friday Night schitteren straks maar liefst drie muzikale meesters: de bekende Amersfoortse sopraan Henriëtte Feith, een van de meest originele en bekwame gitaristen van Nederland- Izhar Elias en de bijzonder getalenteerde, jonge Amersfoortse cellist -Gied van Oorschot.

Wij hebben zoals altijd een programma (van ruim een uur) vol verscheidenheid aan dynamische, verrassende maar ook vrij bekende stukken die voor verschillende combinaties instrumenten, gecomponeerd zijn tijdens uiteenlopende tijdperken. Het wordt een hartverwarmende, muzikale reis door Zuid-Europa.